Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Primăria Chişinău a fost lansată cartea „Povestea Moldovei” de Bogdan Puşcaşu

   3334

Bogdan Puşcaşu, City Manager din Piatra Neamţ şi-a lansat astăzi, la Primăria Chişinău, cartea „Povestea Moldovei" (de la paleolitic până în perioada post comunistă). Lucrarea este editată în format electronic, sub formă de public e-book (free), pentru a putea fi găsită, descărcată şi transmisă uşor.

Autorul a adunat timp de 5 ani date, fapte inedite, hărţi şi documente despre regiunea istorică Moldova. Bogdan Puşcaşu nu este istoric de profesie şi nici n-are vreun doctorat în domeniu, însă declară că dacă manualele şcolare au unele lucruri lipsă, iar el este bucuros de a spune lucrurilor pe nume. „Am simţit că pentru copiii mei este important să cunoască aceste lucruri", a menţionat autorul.

Lucrarea acoperă o perioadă destul de vastă: de la paleolitic până la perioada post comunistă. „Am căutat să prezint texte, imagini, surse, documente, hărţi care au fost mai puţin vehiculate. E manualul pentru şcoală, pentru copii, în care se găseşte istoria acestei provincii", spune Bogdan Puşcaşu, moldovean de peste Prut.

Prezent la lansarea cărţii, primarul general, Dorin Chirtoacă a remarcat că acum, în secolul al XXI-lea, este o chestiune ce ţine de demnitate, în a ne cunoaşte istoria, pentru a ne putea ridica treaptă cu treaptă mai sus. „Ar trebui ca paginile de istorie să le ştim şi să le prezentăm aşa cum au fost. Pentru ca să evităm situaţii când cineva să ne poată reproşa ceva. Pentru că situaţii (neplăcute) vor mai fi şi de acum încolo", a remarcat primarul de Chişinău.

Potrivit lui Bogdan Puşcaşu, „Povestea Moldovei" a fost încărcată pe mai multe site-uri şi va circula în mediul on-line, atâta timp cât va fi citită. Pe 1 martie, cartea va fi lansată şi la Cernăuţi.

Adresa cărţii: http:www.scribd.com/doc/208678982/Povestea-Moldovei, http://www.bookyards.com/en/member/page/bpuscasu

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău