Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Invitație la lansarea volumului de poeme în proză intitulat „Fără escale”, de Radmila Popovici

   1015

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” vă invită la lansarea volumului de poeme în proză intitulat „Fără escale”, de Radmila Popovici. Grafică Teodor Buzu.

Lansarea va avea loc în sala cu coloane a Bibliotecii, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148, în data de 2 septembrie 2022, ora 17.00.

La lansare va participa: Margareta Curtescu, Nadejda Ivanov, Silvia Goteanschi și Natalia Pântea.

Poetă, scriitoare, textieră, Radmila Popovici s-a născut la 31 august 1972 în satul Florițoaia Veche, r. Ungheni, Republica Moldova. A absolvit a Facultatea de Litere a Universității de Stat din Chișinău. Este membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și din România. Scritoarea este apreciată și pentru textile de melodii, precum și versurile pentru spectacole de muzică și teatru.

Scriitoarea Radmila Popovici este o voce unică din țara noastră. Se remarcă prin poezie modernistă, presurată cu meditații personale, care dezvăluie eul liric impregnat de probleme cotidiene și zbateri de ordin etic. Volumul „Fără escale” este alcătuit din eseuri scurte, publicate anterior de scriitoare.

Moderatoarea eveniemntului va fi Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Evenimentul este prilejuit de organizarea Salonului Internațional de carte „Bookfest”,  ce se desfășoară în perioada: 31 august - 4 septembrie 2022.

Contact: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148; tel.: +373 022 22 50 06, www.hasdeu.md