Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea stației de epurare a apelor uzate din capitală

   2701

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, împreună cu noul director general al S.A. „Apă - Canal Chişinău", Veronica Herţa, au efectuat astăzi o vizită de lucru la staţia de epurare a apelor uzate din capitală.

Însoțit de specialiștii din cadrul serviciilor municipale, Dorin Chirtoacă și Veronica Herța, au evaluat situația de la stația de epurare în contextul implementării proiectului de modernizare a SA „Apă-Canal Chişinău", în valoare de 63 milioane EURO, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI).

După cum a constat edilul capitalei, stația funcționează la parametri normali și nu produce miros în ultimii 6 ani, iar modernizarea în continuare a acestui obiectiv la standarde europene va constitui o investiție pentru următorii circa 50-100 ani.

În același context, Veronica Herţa a menționat că o serie de obiective importante din cadrul stației de epurare au un grad înalt de uzură și necesită a fi reabilitate, iar altele reconstruite conform proiectului de modernizare, ceea ce va contribui la micșorarea cheltuielilor de producție și îmbunătățirea procesului tehnologic.

De menționat că Veronica Herța a fost numită astăzi, 9 septembrie 2016, în funcția de director general al S.A. „Apă - Canal Chişinău", la propunerea consiliului de administrație al întreprinderii și aprobată de către adunarea generală a societății.

   
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău