Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inițierea relațiilor de colaborare cu orașul Surgut, Federația Rusă

   1232

Primăria municipiului Chișinău va stabili relații de colaborare cu orașul Surgut din Federația Rusă. La etapa actuală sunt în desfășurare procedurile protocolare, iar cooperarea va fi axată pe mai multe domenii de dezvoltare bilaterală.

Potrivit Primarului General, Ion Ceban acest subiect, precum și altele aspecte ce se referă la viitoarea colaborare au fost discutate în cadrul unei întruniri extinse, în format online, între mai mulți reprezentanți și oficiali de rang înalt din regiunea autonomă Hantî-Mansiisk - Ugra și Republica Moldova.

Edilul capitalei a precizat că semnarea Acordului de colaborare este binevenit, în contextul în care conform ultimelor date oficiale, în regiune locuiesc peste 10 mii de moldoveni. Iar o primă etapă ar constitui vizita unei echipe din cadrul Primăriei Chișinău, pentru schimb de experiență și bune practici pe diverse domenii.

E de menționat că municipalitatea are stabilite relații de colaborare cu orașele Moscova, Sankt Petersburg, Kazan, Obninsc, iar în rezultat au fost inițiată implementarea proiectelor comune.