Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Incidența îmbolnăvirilor cu viroze în municipiul Chișinău continuă să rămână la cote înalte

   774

Primăria Municipiului Chișinău informează că în spitalele municipale se atestă o ușoară scădere la capitolul internări, cu diagnosticul: pneumonii și bronhopneumonii, atât în rândul adulților, cat și al copiilor. Cu toate acestea, spitalele rămân încă arhipline de pacienți cu diagnosticul viroze și complicații ale acestora, iar o ușoară redresare a situației și revenire la situația normală este prognozată abia peste 3 săptămâni.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, de către Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției asistență medicală și socială.

Potrivit responsabilului, riscurile de infecții respiratorii și de dezvoltare a complicațiilor după acestea, rămân încă înalte, astfel mesajul specialiștilor către cetățenii rămâne același: să evite automedicația și să nu contacteze cu persoane bolnave. La rândul lor, cei cu viroze trebuie să dea dovadă de precauție, pentru a nu-i infecta pe cei din preajmă, să poarte mască și alte echipamente de protecție, pentru a nu răspândi boala.

În altă ordine de idei, responsabilul de la sănătate a atenționat asupra prevenirii traumatismelor în rândul copiilor, or, statisticile arată în prezent indici înalți la capitolul dat.

Astfel, cei maturi trebuie să-i supravegheze pe copii în timpul jocului, deoarece în timpul activităților respective, minorii uită de propria siguranță. De asemenea, specialiștii recomandă purtarea discuțiilor periodice cu cei mici, referitor la măsurile de siguranță.