Inaugurarea Secției Imagistică și Radiologie a IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” (VIDEO)

   1235

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri a fost inaugurată Secția de imagistică medicală din cadrul IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, care a fost renovată și dotată cu un tomograf computerizat de ultimă generație.

Sursele financiare în acest scop, cca 12 milioane de lei, au fost alocați din bugetul municipal. Și Secția diagnostică a spitalului a fost reparată în ultimii 2 ani din surse bugetare, fiind dotată cu utilaj medical nou și cu mobilier.

Tomograful computerizat „Revolution EVO Gen 2” este conceput pentru diagnosticarea maladiilor ascunse, obținerea promptă a imaginilor de înaltă rezoluție, ce permite detectarea problemei medicale într-un stadiu incipient, ceea ce asigură și un tratament eficient pentru pacient.

Noul tomograf permite efectuarea a circa 10 investigații zilnic, iar acest fapt permite optimizarea timpului medicilor și al pacienților, precum și calculează doza potrivită de radiații pentru pacient, oferind în același timp o imagine corectă a zonei diagnosticate.

Secția imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, dispune în prezent de o gamă largă de echipamente radiologice de ultimă generație şi cuprinde mai multe proceduri imagistice, inclusiv: radiografie, radioscopie, tomografie computerizată, investigații care permit studierea întregului corp uman.

Investigațiile de profil sunt efectuate de medici profesioniști cu pregătire profesională atât în țară, cât și peste hotarele Republicii Moldova.

Primarul General, Ion Ceban a declarat că proiectele municipale din domeniul sănătății, precum cele din educație, cultură, transport, infrastructură, tineret etc., sunt realizate în continuare, conform prevederilor bugetare aprobate, în pofida dificultăților cu care se confruntă societatea în prezent.

„În sistemul de sănătate investim în continuare. Acum lucrăm asupra Programului de screening a cancerului mamar, care prevede echipamente performante pentru depistarea maladiilor, asupra dotării AMT-urilor cu diverse echipamente de profil, reparații în instituțiile medicale, proiecte de eficiență energetică în spitale etc. Vom continua să investim în sănătatea oamenilor, pentru că ne dorim în municipiul Chișinău un sistem medical puternic și bine organizat”, a mai spus edilul.

În luna noiembrie, a. c., IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” împlinește 193 de ani de la fondare.