Inaugurarea picturii murale „Visul Olimpic”, creație dedicată sportivilor moldoveni

   241

Primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban a participat astăzi, 24 mai, curent, la inaugurarea picturii murale „Visul Olimpic”, creație dedicată sportivilor moldoveni care vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Pictură murală, realizată cu multă grijă pentru a surprinde spiritul și determinarea campionilor noștri, celebrează curajul, dedicarea și pasiunea olimpicilor.

În context, Ion Ceban le-a urat mult succes sportivilor din lotul olimpic, deja calificați la Olimpiada de la Paris, declarând că îi așteaptă acasă cu cât mai multe medalii.

„Celor 14 sportivi calificați le dorim mult succes. Să știți că vă suntem alături, că vă ținem pumnii și că avem emoții ca și fiecare dintre dumneavoastră. Ne dorim mult ca drapelul Republicii Moldova, imnul de stat să răsune la această competiție extraordinară, care adună cei mai buni sportivi din lume”, a menționat edilul capitalei.

Totodată, în parteneriat cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Primăria Chisinau, a inițiat o campanie de susținere a parcursului Lotului Olimpic al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, pe trei troleibuze și două autobuze, cu genericul „Susține Echipa Olimpică!”.

Campania de promovare și susținere a sportivilor olimpici va fi desfășurată în perioada 24 mai – 8 septembrie 2024.

Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.