Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea noii reţele de canalizare pluvială în zona Gării Feroviare

   3014

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, împreună cu şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Shuebel,  au participat astăzi la inaugurarea noii reţele de canalizare pluvială din zona Gării Feroviare, construită în scopul reducerii efectelor inundaţiilor provocate de ploile torenţiale.

Proiectul face parte din cadrul Programului „Actori non-statali şi autorităţi locale în dezvoltare", implementat de Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu Consiliul orăşănesc Odesa şi finanţat de Uniunea Europeană.

Primarul de Chişinău a menţionat că reabilitarea canalizării pluviale din zona Gării a fost posibilă graţiei efortului comun depus de echipa de implementare, Delegaţia Uniunii Eurropene, Comisia Europeană şi administraţia oraşului Odesa, care au dorit să fie parteneri în cadrul acestui proiect. „Lucrurile nu se opresc aici, ele trebuie continuate la nivelul întregului oraş", a mai spus Dorin Chirtoacă.

La rândul său, şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Shuebel a declarat că acest proiect este un exemplu reuşit de cooperare în cadrul Parteneriatului Estic, dar şi un proiect vizibil pentru locuitorii capitalei.

Lucrările de reconstrucţie şi extindere a reţelelor de canalizare pluvială din zona Gării s-au desfăşurat în perioada februarie-iunie 2012, având menirea de a colecta apele pluviale în perimetrul str. Fântânilor, bd. Decebal şi bd. Gagarin. Costul proiectului este evaluat la peste 8 milioane lei.

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău