Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Inaugurarea a două terenuri moderne de padel în Parcul „La Izvor”

   967

Primăria Chișinău informează că sâmbătă, 29 iulie 2023, în Parcul „La Izvor”, a avut loc inaugurarea oficială a 2 terenuri de padel, amenajate de municipalitate. Costul investiției este de peste 1,2 milioane  de lei.

La eveniment au participat reprezentanți ai municipalității, conducerea Federației Naționale de Padel, sportivi, antrenori, fani etc.

Concomitent, în Parcul „la Izvor” se desfășoară Campionatul Național de Padel 2023 pentru seniori, tineret și cadeți, unde participă 65 de jucători de la 10 la 60 de ani, care ne reprezintă țara la competițiile internaționale, membri ai loturilor naționale de padel pentru veterani, seniori și tineret.

Competițiile au loc la Clubul de Padel, construit recent de Academia iPadel Moldova, cu suportul unui grup de persoane fizice, cu aportul tehnic al Federației de Padel, cu suportul financiar și logistic al Primăriei Municipiului Chișinău.

Primarul General, Ion Ceban, a salutat sportivii care practică, padelul, le-a urat succese în competiția națională desfășurată acum, dar și în cele viitoare, inclusiv internaționale.

„Acum 3 ani, această zona era delăsată, iar acum avem terenuri moderne, pentru ca tinerii noștri și adulții, care practică diferite genuri de sport, să aibă posibilitatea să se antreneze în condiții decente. Împreună putem crea oportunități și schimba lucrurile spre bine pentru toată lumea”, a declarat edilul.

Președintele Federației de Padel din Republica Moldova, Mihai Burciu, a mulțumit municipalității pentru promptitudinea cu care s-a răspuns la solicitarea privind amenajarea terenurilor de padel.

„Am așteptat cinci ani promisiuni din partea statului că vom avea terenuri moderne în Republica Moldova, unde să ne putem crea și noi propria performanță, dar fără izbândă. Cu domnul Primar General am avut o întâlnire de 5 minute și vedeți acum ce este aici. S-a decis prompt și sigur că putem să aducem și în Republica Moldova terenuri de padel. Acum avem terenuri moderne și vom putea concura cândva cu jucătorii din străinătate de la egal la egal. Sportivii noștri trebuie doar să le păstreze și să facă performanță”, a menționat Mihai Burciu.   

Terenurile de padel, a câte 297 m² fiecare, amenajate din surse financiare municipale, au costat peste 1,2 milioane de lei.

Lucrările au constat în nivelarea solului, instalarea stratului de repartiție din piatră spartă, montarea bordurilor, executarea stratului egalizator din beton, confecționarea și montarea plaselor din armatură, executarea pardoselilor din beton rezistent la uzură, împrejmuiri din plasă metalică pe stâlpi metalici etc. Costul unui teren este de 617063 lei, inclusiv TVA.

Primăria Municipiului Chișinău a alocat în perioada: 2019-2023, surse financiare importante pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive:

• Anul 2019 - 6 676 500 lei;

•Anul 2020 -5 106 600 lei;

 • Anul 2021- 5 106 600 lei;

• Anul 2022: 9 706 500 lei;

 • Anul 2023: 20 047 000 lei.

Aceste resurse au fost utilizate pentru organizarea și susținerea diverselor competiții și evenimente sportive în municipiul Chișinău, inclusiv turnee, campionate și festivaluri sportive.