Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea a 3 grupe noi la Grădinița-Creșă nr. 125 „Romanița”, din sectorul Centru

   794

Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul Grădiniței – Creșă nr. 125 „Romanița” din sectorul Centru al capitalei au fost inaugurate marți 3 grupe noi, într-un bloc nou construit. Proiectul, care a prevăzut construcția a unei anexe pentru 2 grupe și reparația capitală a unei alte grupe de copii, a costat 9,3 milioane de lei.

La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, colectivul instituției preșcolare, părinți și reprezentanți ai mass media.

Primarul General a vizitat grupele nou-deschise și a apreciat munca colectivului grădiniței, remarcând prezența vizibilă a tinerilor specialiști.

Edilul a dat asigurări că municipalitatea va continua să susțină domeniul educațional, pe partea de infrastructură: reparația, extinderea și modernizarea clădirilor instituțiilor, pentru a crea condiții cât mai bune de activitate copiilor și educatorilor, pentru ca tinerii specialiști să rămână să muncească acasă și să educe o generație bine instruită, viitorul de mâine al țării.

Ion Ceban a ținut să precizeze că în ultimii ani, investițiile APL Chișinău în infrastructura din domeniul social sunt de cca 12 miliarde de lei: pentru reabilitarea clădirilor, termoizolare și eficientizarea energetică în complex.    

În ultimii 4 ani, în cadrul IET nr. 125 au fost realizate un șir de proiecte de reabilitare, inclusiv reparația capitală a blocului alimentar, a spălătoriei și a sălii de muzică, reabilitarea blocurilor sanitare și a pavilioanelor. Costul investițiilor este de cca 14,4 milioane de lei.

Grădinița activează de 52 de ani, fiind fondată în anul 1972. În prezent, instituția este frecventată de 177 de copii.

Construcția blocului nou a început la sfârșitul anului 2022, iar lucrările au fost realizate în conformitate cu rigorile europene: eficientizare energetică a clădirii, securizare și adaptare la necesitățile beneficiarilor. Grupele sunt dotate complet cu mobilier și cu utilitățile necesare, atât în ceea ce privește activitatea educațională, cât și cea administrativ-organizatorică și sanitară.