Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În preajma Ambasadei României va fi edificat un nou gard de protecţie

   1918

În cursul şedinţei operative de luni de la primărie, viceprimarul Nistor Grozavu a dat asigurări că în decurs de 28 de zile în locul peretelui care îngrădea teritoriul Ambasadei României de la Chişinău şi care s-a prăbuşit la finele săptămânii trecute, va fi construit un nou gard de protecţie. Potrivit lui Grozavu, accidentul este unul obişnuit, atât doar că s-a produs în preajma unei misiuni acreditate la Chişinău. 
Viceprimarul a ţinut să informeze că în apropierea Ambasadei au început lucrările de construire a unui hotel cu şapte nivele. Însă de ceva timp Inspecţia de Stat în Construcţii a sistat valabilitatea autorizaţiei de construire şi lucrările au fost întrerupte.  În urma incidentului, proprietarul construcţiei a acceptat ca în decurs de 28 de zile să modifice proiectul pentru a avea posibilitatea să construiască un nou gard de protecţie. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat subdiviziunilor responsabile să acorde mai multă atenţie faţă de construcţiile ce urmează a fi edificate în preajma misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău. Şeful administraţiei municipale a cerut în acest sens a atitudine mai serioasă faţă de aceste obiective şi să nu se permită în preajma lor construcţii suplimentare care ar intimida oamenii. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, la moment nu toate sediile ambasadelor au statut de misiuni diplomatice, ci doar închiriază imobilele. 
De menţionat că peretele care îngrădea teritoriul Ambasadei României la Chişinău s-a prăbuşit săptămâna trecută, din cauza lucrărilor de construire efectuate în apropiere. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău