Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiu s-a desfăşurat sărbătoarea „Ultimul sunet”

   2106

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a participat la sărbătoarea „Ultimul sunet” în liceele „Gheorghe Asachi” şi „Mihai Viteazul”, dar şi la Şcoala Auxiliară nr. 7 din capitală, instituţie de învăţământ care este patronată de şeful administraţiei municipale. 
Dorin Chirtoacă i-a felicitat pe profesori, elevi şi în special pe absolvenţi cu ocazia sfârşitului anului şcolar. Primarul general le-a urat tinerilor absolvenţi să susţină cu succes examenele şi să-şi continue studiile la academii şi universităţi de prestigiu, pentru ca pe viitor să preia conducerea locală şi centrală în stat. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat convingerea că tânăra generaţie este o forţă nemărginită de care depinde viitorul nostru european. De asemenea, elevii au fost invitaţi să desfăşoare, în perioada vacanţei, activităţi de voluntariat în cadrul Primăriei municipiului Chişinău.
La moment în municipiul Chişinău sunt peste 85 mii de elevi. În acest an 5035 de tineri vor absolvi liceul, 1367 de elevi absolvesc Şcoala medie de cultură generală şi ciclul gimnazial vor absolvi 9257 de elevi. 
Examenele de absolvire pentru elevii claselor a IX-a încep la data de 2 iunie, iar examenele de Bacalaureat vor începe la 3 iunie a.c. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău