Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În municipiu şe desfăşoară lucrări de pregătirea oraşului către sezonul rece 2007 – 2008

   2117

          În cadrul şedinţei operative de la Primăria Chişinăului, conducătorii subdiviziunilor administraţiei publice locale şi ai întreprinderilor prestatoare de servicii s-au referit la pregătirea oraşului către sezonul rece 2007 - 2008. Potrivit lui Mihai Arusoi, director comercial al SA „Termocom", întreprinderea furnizoare de energie termică este pregătită pentru începerea sezonului de încălzire în proporţie de 70 la sută. Mihai Arusoi a menţionat că, până la 1 octombrie curent, toate blocurile locative din capitală vor fi contorizate, în acest sens urmând a fi instalate peste 300 de contoare noi, iar alte 550 de contoare vor fi verificate.

          Constantin Becciev, director general al SA „Apă-Canal Chişinău", a ţinut să informeze că, din cauza situaţiei economico-financiare în care se află întreprinderea, lucrările ce ţin de pregătirea către sezonul rece sunt la etapa iniţială. Totuşi, Becciev şi-a exprimat speranţa că până în luna octombrie SA „Apă-Canal Chişinău" va reuşi să efectueze volumul de lucrări necesar în acest sens.

          La rândul său, Petru Gontea, vicedirector al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, a afirmat că până în acest moment serviciile municipale au reparate 1139 de scări din blocurile locative şi 1160 de lifturi. De asemenea, au fost efectuate lucrări de reparaţie capitală a 37 de blocuri locative, din cele 52 incluse în program. Actualmente necesită a fi reparate capital acoperişurile a circa 450 de blocuri.

          Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, director al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a subliniat că în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar şi preşcolar din municipiu se desfăşoară lucrări de reparaţie curentă. Până acum, din cele 63 de instituţii incluse în program, au fost reparate acoperişurile a 42 de şcoli, altele 13 fiind în lucru, iar în 8 şcoli lucrările de reparaţie a acoperişului abia urmează să înceapă. Potrivit Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, toate lucrările de reparaţie vor fi finisate către 22 august curent. Şi Iurie Bucinschi, director al Direcţiei Sănătăţii, a subliniat că în 15 din cele 18 instituţii medicale din municipiu sistemele de aprovizionare cu energie termică, apă şi canalizare sunt deja pregătite către sezonul rece.

          În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat mobilizarea tuturor forţelor în efectuarea lucrărilor de pregătire a oraşului către sezonul rece 2007 - 2008. Edilul-şef al Chişinăului a accentuat necesitatea lansării unui program municipal de izolare a energiei termice. Primarul Dorin Chirtoacă a afirmat, de asemenea, că discuţiile privind pregătirea urbei către sezonul de iarnă vor continua şi la şedinţele Consiliului municipal.

 

            Direcţia Relaţii Publice a                                   16.07.2007

            Primăriei mun. Chişinău