Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În centrul Chişinăului s-a înregistrat un incendiu de proporţii

   1694

          Un incendiu de proporţii a izbucnit astăzi, în jurul orelor 12.00, pe str. Bulgară, 107, în preajma Pieţei Centrale din capitală. Potrivit Direcţiei Situaţiei Excepţionale a municipiului Chişinău, au luat foc mai multe depozite de vopsea şi mărfuri industriale. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de circa 200 metri pătraţi. La stingerea incendiului au fost implicate 11 autospeciale, cu un efectiv de 40 de pompieri. Nici o persoană nu a fost rănită. Autorităţile au demarat o anchetă, în vederea stabilirii cauzelor ce au stat la baza izbucnirii incendiului, dar şi pentru adoptarea măsurilor legale.

          La faţa locului, fiind in exerciţiul funcţiilor de serviciiu (inspectarea comerţului stradal), se aflau vicepretorul sectorului Râşcani, Valentin Ghincul,  şefa secţiei dezvoltare social economică, Ana Bujac, precum şi patru colaboratori de poliţie de la comisariatul Râşcani. Reprezentanţii administraţiei publice locale au observat incendiul şi au alertat pompierii. În următoarele minute la faţa locului au ieşit pretorul sectorului Râşcani, Reghina Apostolov, reprezentanţi ai Direcţiei Situaţii Excepţionale şi ai poliţiei municipale. De asemenea la faţa locului s-a deplasat şi primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Pentru intervenţie operativă în lichidarea consecinţelor incendiului, edilul capitalei, a adresat un mesaj de mulţumire pompierilor, dar şi tuturor persoanelor implicate în stingerea flăcărilor.

          În context, avându-se în vedere canicula care se înregistrează în ultimele zile, administraţia municipiului Chişinău se adresează tuturor cetăţenilor precum şi persoanelor juridice să întreprindă toate măsurile necesare pentru prevenirea incendiilor şi pentru adaptarea activităţii la condiţiile specifice acestei perioade a anului.

           Direcţia Relaţii Publice a                                   17.07.2007

            Primăriei mun. Chişinău