Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Fondul locativ, în proporţie de 98 la sută pregătit de sezonul rece

   2334

Oraşul Chişinău este pregătit în proporţie de 98 la sută către sezonul de încălzire 2009 – 2010. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie viceprimarul Vlad Coteţ, responsabil de activitatea sistemului termo-energetic din municipiu. 
Potrivit viceprimarului de Chişinău Vlad Coteţ, s-au încheiat deja lucrările de profilaxie a sistemelor inginereşti în blocurile locative. Aceste lucrări au fost efectuate atât în blocurile locative municipale, cât şi în cadrul Asociaţiilor Proprietarilor de Locuinţe Private şi în casele cooperatiste. De asemenea, serviciile municipale au finalizat, în proporţie de 85 la sută, reparaţia acoperişurilor incluse în programul de reparaţie capitală pentru anul curent. 
În altă ordine de idei, viceprimarul Coteţ a menţionat că unica problemă nesoluţionată, care poate pune în pericol începerea la timp a sezonului de termoficare, este achitarea datoriilor istorice pentru energia termică. Funcţionarul a relatat însă că până la începerea sezonului de încălzire municipalitatea va găsi o soluţie pentru depăşirea acestei situaţii. 
Referitor la acelaşi subiect, directorul comercial al SA „Termocom”, Mihai Arusoi, a remarcat că în decurs de 10 zile întreprinderea va prezenta Primăriei Chişinău spre examinare şi adoptare tariful la energia termică pentru sezonul 2009- 2010. 
În context, primarul general al Chişinăului şi-a exprimat satisfacţia de a avea o colaborare profesională cu Întreprinderea „Termocom”. Dorin Chirtoacă a solicitat ca toate calculele în legătură cu tariful să fie efectuate transparent, astfel încât locuitorii să ştie cu precizie ce şi cât au de achitat. De asemenea, edilul capitalei s-a pronunţat pentru simplificarea procedurii de acordare a compensaţiilor pentru agentul termic. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău