Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Festivalul de muzică corală „A ruginit frunza din vii...”

   2396

În perioada 5 - 7 octombrie a.c., la Chişinău se va desfăşura Festivalul internaţional de muzică corală „A ruginit frunza din vii", ajuns la cea de-a V-a ediţie. Manifestarea este organizată cu susţinerea financiară din partea Primăriei municipiului Chişinău.

În cadrul actualei ediţii a festivalului vor evolua 12 colective corale cu renume, printre care corul de bărbaţi "Mdzlevari" din Georgia, corul „Cantare" din Letonia, Corul „Ihos" din Iaşi (România) şi Corul „Zorynka" din Ucraina. De asemenea, vor participa şi mai multe colective din Republica Moldova, printre care corul de fete de fete „Cantabile" de la Academia de Studii Economice din Moldova, corul Universităţii Pedagogice „Alecu Russo" din Bălţi şi corul din Tiraspol.

În această seară, cu începere de la ora 19.00, va avea loc deschiderea evenimentului, cu secţiunea muzică sacră, la Biserica Romano-Catolică din capitală. Mâine, sâmbătă, 6 octombrie, festivalul va continua cu secţiuneade muzică tradiţională, în incinta Complexului Hotelier „Codru", iar duminică va avea loc concertul de gală, în Sala cu Orgă, cu începere de la ora 18.00.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău