Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă, în vizită oficială la Bruxelles

   2597

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat, ieri, 28 aprilie 2014, la Reuniunea Anuală a Biroului CORLEAP, care s-a desfăşurat la Bruxelles, Belgia. 

Primarul de Chişinău a ţinut un discurs, în calitatea sa de co-preşedinte al CORLEAP, în cadrul ceremoniei de deschidere a Reuniunii. Dorin Chirtoacă a mulţumit autorităţilor Uniunii Europene pentru decizia de a oferi liberă circulaţie cetăţenilor Republicii Moldova în spaţiul european şi abolirea regimului de vize.

De asemenea, primarul de Chişinău a insistat pentru continuarea reformei de descentralizare. În altă ordine de idei, referindu-se la situaţia din Ucraina, Dorin Chirtoacă a solicitat ca relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar şi a  celorlalte state din Parteneriatul Estic să fie aprofundate şi să se accepte ca ţara noastră să adere la UE, devenind stat cu drepturi depline. 

La reuniumea de la Bruxelles sunt prezenţi reprezentanţi ai Comitetului Regiunilor al UE, parlamentari europeni, membri ai CORLEAP. CORLEAP reprezintă un organ de lucru pe lângă Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, cunoscut drept „vocea autorităţilor locale la nivelul Uniunii Europene".

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău