Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dispoziţia de eliberare din funcţie a Eugeniei Ceban este legală

   3297

Curtea Supremă de Justiţie a dat, joi, câştig de cauză primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în procesul intentat de directorul Direcţiei Generale Asistenţă Socială, Eugenia Ceban, privind pensionarea acesteia, odată cu atingerea limitei de vârstă.

În anul 2011, prin dispoziţia primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, Eugenia Ceban a fost înştiinţată de eliberarea din funcţie, odată cu împlinirea vârstei de pensionare. Funcţionara a contestat în instanţă legalitatea dispoziţiei, iar Curtea de Apel Chişinău a admis cererea de chemare în judecată. Dorin Chirtoacă a atacat cu recurs hotărârea primei instanţe, la Curtea Supremă de Justiţie, care astăzi a decis că primarul a respectat legea, la emiterea dispoziţiei de pensionare din funcţia de director al Direcţiei Generale Asistenţă Socială a Eugeniei Ceban.

Aceasta este prima decizie a Curţii Supreme de Justiţie, prin care instanţa dă câştig de cauză Primăriei Chişinău într-un proces legat de pensionarea unui funcţionar, odată cu atingerea limitei de vârstă. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău