Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea campaniei de salubrizare de toamnă în municipiul Chișinău, săptămâna 02-08 octombrie 2023

   1152

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale din domeniul gospodăresc sunt implicate activ în campania de salubrizare de toamnă (18 septembrie-30 noiembrie 2023).

Astfel, pe parcursul săptămânii 02-08 octombrie, Regia Locativ - Comunală și întreprinderile de prestări servicii locative au evacuat 236 de curse de deșeuri. Zilnic, la salubrizare au fost implicate încărcătoare, utilaje pentru salubrizare mecanizată HACO și IVECO, tractoare pentru evacuarea deșeurilor, iar peste 390 de persoane au participat la salubrizarea manuală pe teritoriile aferente blocurilor de locuințe și în intercartiere.

Totodată, echipele Regiei locativ-comunale au participat la salubrizarea mecanizată a teritoriului de Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului, fiind evacuate 7 tone de deșeuri ocazionale. De asemenea au fost implicate IMPSL-urile de la Buiucani, Centru și Râșcani, care au intervenit cu utilajele HACO, fiind evacuate 4 curse de deșeuri.

De asemenea, Î.M. „Regia „Exdrupo” desfășoară zilnic acțiuni de salubrizare a străzilor, cu utilizarea a 5 utilaje mecanizate.

La rândul lor, angajații Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” continuă lucrările de profil în parcuri, alei, scuaruri, fâșii riverane și zone de recreere (care vor fi în curând conservate odată cu răcirea vremii).

Colectivele instituțiilor de învățământ desfășoară acțiuni de salubrizare pe terenurile adiacente școlilor respective, care vor fi urmate de plantări de arbori, conform necesităților.

În context, serviciile municipale îndeamnă agenții economici care desfășoară activități în preajma spațiilor verzi și nu au contracte cu serviciile de resort, să evite aruncarea deșeurilor pe spațiile publice, pentru că acestea aparțin comunității, iar spațiile salubre înseamnă menținerea curățeniei.  

De asemenea, amintim cetățenilor și agenților economici despre interzicerea arderii frunzelor și a altor deșeuri, ca urmare a acțiunilor de salubrizare pe teritoriile aflate în gestiune.