Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Deschiderea grupelor de copii în grădinițele din sectorul Buiucani

   6220

Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi, 1 februarie 2017, au fost inaugurate, după reparații curente, 3 grupe noi de grădinițe în două instituții preșcolare din sectorul Buiucani. Astfel, la grădinița-creșă nr. 157  (str. Cornului, 3) a fost deschisă o grupă nouă de creșă, iar în cadrul instituției nr. 116 (str. Paris, 34) - 2 grupe. În total, de locuri noi în grădiniță beneficiază circa 100 de micuți din sector.

Prezent la inaugurarea grupelor de grădiniță, Alexandru Fleaș, șef interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, a menționat că problema asigurării cu locuri în grădinițe este mereu la ordinea zilei, având în vedere că cererile în acest sens depășesc capacitatea grădinițelor care activează în prezent. „În ultimii 2 ani au fost redeschise 33 de grupe în instituțiile preșcolare din municipiu, pentru 1200 de copii", a precizat șeful interimar al Direcţiei generale educaţie.

La rândul său, Veronica Solomițchi, șef interimar al Direcției educație Buiucani, a afirmat că  până în vară, în sector vor fi deschise alte 4 grupe în grădinițe, pentru 110 copii.

În grupele inaugurate astăzi, au fost efectuate lucrări de reparație în interior, a fost procurat mobilier, utilaje și alte bunuri necesare instituțiilor. Costul investițiilor pentru deschiderea grupelor menționate este de 738 mii lei.

Pentru anul 2016, din buget au fost alocați 1,4 milioane lei pentru reparația grupelor de grădiniță noi în instituțiile preșcolare din sectorul Buiucani.