Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Inaugurarea noii grădinițe din orașul Sângera, cu o capacitate de 320 locuri

   1821

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi a fost deschisă o nouă grădinița în orașul Sângera. Astfel, copiii vor frecventa instituția de educație timpurie care dispune de condiții moderne.

Grădinița are o capacitate de 320 de locuri, iar activitatea educațională va fi organizată în 14 grupe.

Pentru edificarea grădiniței din bugetul Primăriei Chișinău au fost alocate 90% din suma totală a investițiilor ceea ce constituie 45 de milioane lei.

Costul total al proiectului este de 54,8 milioane lei. Totodată, o investiție de 5,8 milioane lei a fost realizată de Primăria Sângera, iar Guvernul României a susținut cu 3 milioane de lei și Agenția turcească TIKA - 1 milion de lei.

Prezent la inaugurarea grădiniței, Primarul General, Ion Ceban, i-a felicitat pe beneficiarii instituției și le-a mulțumit locuitorilor pentru încredere în realizarea acestui important obiectiv de menire socială pentru localitatea suburbană.

„La Sângera avem multe proiecte realizate împreună cu administrația locală. Astăzi nu există localitate în Municipiul Chișinău unde să nu fie grădiniță sau să nu fie începută construcția unei instituții preșcolare. De asemenea, anual alte instituții educaționale au fost incluse în procesul de reparație și reabilitate”, a conchis edilul capitalei.

E de menționat că în procesul de construcție grădiniței s-a ținut cont de cele mai înalte standarde de calitate. Pe teritoriul instituției au fost construite pavilioane și amenajat terenul pentru instalarea zonelor de joacă pentru copii.