Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea cererilor pentru organizarea expozițiilor cu vânzare a creațiilor meșterilor populari și artiștilor plastici în centrul capitalei

   2008

Primăria municipiul Chișinău informează că meșterii populari și artiștii plastici vor putea comercializa creațiile proprii, în cadrul expozițiilor cu vânzare, pe strada pietonală Eugen Doga și Aleea pietonală din str. Columna, în baza permisiunilor eliberate de către Direcția generală economie, comerț și turism (DGECT).

Pentru comercializarea creațiilor proprii, conform tematicii, meșterii populari și artiștii plastici din R. Moldova urmează să depună o cerere în acest sens în adresa DGECT.

Selectarea participanților și lucrărilor care vor fi admise spre comercializare, cu eliberarea avizelor pentru participarea în cadrul expozițiilor cu vânzare, va fi efectuată de către Consiliului Consultativ al Direcției Cultură, din componența căruia fac parte oameni de artă.

Astfel, repartizarea locurilor pentru desfășurarea comercializării articolelor de artizanat și meșteșugărești, suvenirelor și picturilor va fi organizată de către DGECT, după principiul rotației, cu o periodicitate de 15 zile.

E de menționat că, principiul de rotație se va aplica în cazul în care numărul adresărilor din partea artiștilor plastici va depăși numărul locurilor de vânzare.

Cererile de participare și poze ale lucrărilor urmează a fi depuse la sediul Direcției generale economie, comerț și turism din str. Columna, 106 sau prin email: dgect@cmc.md; Tel.: (022) 22-50-78, (022) 22-61-64, (022) 22-19-55, (022) 22-04-03.

Termen limită de recepționare a cererilor: 08.06.2021.