Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Demararea lucrărilor de reparaţie capitală a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt

   5647

Primăria municipiului Chişinău anunţă că începând cu ziua de azi, 9 iunie a.c., încep lucrările de reparaţie capitală a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. În special, vor demara lucrările de pozare a reţelelor electrice pentru iluminatul stradal, de-a lungul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Lucrările respective se desfăşoară în cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 6 străzi principale din zona centrală a Chişinăului. Valoarea totală a proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane" este de 22 milioane euro şi cuprinde următoarele străzi: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Negruzzi, str. Vasile Alecsandri, 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina, cu o lungime totală de 14,3 kilometri.  

Conform proiectului, volumul deplin de lucrări cuprinde reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor, crearea locurilor de parcare şi modernizarea iluminatului stradal.

Pentru a preveni, pe cât este posibil, incomodităţile create participanţilor la trafic, antreprenorul va începe lucrările pe mai multe sectoare concomitent şi anume: 1) din direcţia bd. Constantin Negruzzi spre Piaţa Marii Adunări Naţionale; 2) din Piaţa Marii Adunări Naţionale în direcţia bd. Constantin Negruzzi şi 3) din Piaţa Marii Adunări Naţionale în direcţia Calea Ieşilor.

În legătură cu executarea lucrărilor, Primăria municipiului Chişinău îşi rezervă dreptul ca acţiunile şi manifestările publice, in special cele de amploare, planificate în anumite zone centrale, inclusiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde urmează a fi demarate lucrări in cadrul proiectului de reabilitare a străzilor, să fie relocalizate în alte spaţii publice.

Astfel, aducem la cunoştinţă că manifestaţia prevăzută pentru data de 11 iunie a.c. urmează a fi transferata într-o altă locaţie, conform inţelegerilor cu care se va ajunge împreună cu organizatorul.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău