Pagina oficială a Municipiului Chișinău

De Ziua Culturii, sub semnul lui Eminescu

   2125

Primăria municipiului Chişinău informează că joi, 15 ianuarie 2015, în capitală vor fi organizate mai multe acţiuni publice, în contextul sărbătoririi Zilei Culturii Nationale, dar şi a Zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu.

Astfel, la ora 10.00, va avea loc o depunere de flori la bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt".

În acelaşi timp, la ora 13.00, Direcţia Cultură a Primăriei municipiului Chişinău organizează o întâlnire cu mari personalităţi ale culturii, precum Spiridon Vangheli, Eugen Doga şi Ion Ungureanu, dar şi cu participarea lui Constantin Rusnac, Iurie Sadovnic, Surorile Osoianu, Viorel Burlacu şi Ionel Manciu cu tinerele talente de la liceele din capitală şi Studioul „Edera". Aceasta reprezintă prima întâlnire dintr-o serie de asemenea acţiuni ce vor fi organizate pe parcursul anului.

Cu prilejul Zilei Culturii, dar şi a Zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu, pe parcursul zilei de mâine îi invităm pe toţi locuitorii şi oaspeţii Chişinăului să împartă poezii de Eminescu, scrise de mână, cu îndemnul: „Ca să citească şi să aibă zile pline de poezie!"

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău