Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă lucrările de pregătire a fondului locativ către sezonul rece

   2190

Până la ora actuală, serviciile municipale specializate au efectuat lucrări de profilaxie a sistemelor inginereşti în proporţie de 65 la sută, iar spălarea hidropneumatică în blocurile locative s-a îndeplinit în proporţie de 55 la sută. Despre aceasta a anunţat în cadrul şedinţei operative de la Primărie viceprimarul Vlad Coteţ. 

Potrivit funcţionarului, s-a reuşit depăşirea programului de pregătire a fondului locativ pentru sezonul rece 2009 – 2010. Vlad Coteţ a confirmat că programul respectiv se îndeplineşte atât în cadrul fondului locativ municipal, cât şi în cadrul Asociaţiilor Proprietarilor de Locuinţe Private şi în casele cooperatiste. Viceprimarul a accentuat că gestionarii fondului locativ din sectorul Ciocana, unde majoritatea blocurilor locative sunt gestionate de APLP-uri, în curând vor finaliza lucrările, menţionând că, în comparaţie cu anii trecuţi, acest sector e mult mai bine pregătit. 

De asemenea, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare a demarat deja lucrările de reparaţie curentă a acoperişurilor blocurilor locative. Din cauza neaprobării încă de către Consiliul municipal Chişinău a programului de reparaţie capitală a fondului locativ pe anul 2009, aceste lucrări întârzie să înceapă. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău