Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Comemorarea ostaşilor căzuţii în războiul din Afganistan

   2977

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, alături de consilieri municipali şi funcţionari din cadrul municipalităţii au depus astăzi flori la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă amintire", din sectorul Râşcani, cu prilejul aniversării a 23-a de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. La eveniment au participat reprezentanţi ai conducerii de vârf a statului, ai Ministerului Apărării, veterani şi rudele ostaşilor căzuţi în Afganistan.

Către data de 15 februarie, autorităţile municipale au organizat un şir de acţiuni. Sunt de  menţionat în acest sens, evenimentele desfăşurate de Pretura Buiucani şi Pretura Rîşcani, unde au fost organizate programe cultural-artistice şi mese de pomenire în memoria celor căzuţi în lupte, la care au participat peste 200 de persoane.

Totodată, e de menţionat că 108 persoane din municipiul Chiişinău, invalizi şi rude ale ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan au beneficiat de ajutoare financiare a câte 500 lei, distribuiţi prin intermediul Fondului Municipal de Susţinere Socială a Populaţiei.

În războiul din Afganistan, în cadrul armatei sovietice au luptat peste 12.500 de militari moldoveni, dintre care 301 au căzut pe câmpul de luptă.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău