Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chișinăul Sportiv 2023 – acțiune municipală de promovare a modului sănătos de viață și a sportului

   1312

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 17 iunie 2023, începând cu ora 10:00, în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei, se va desfășura o acțiune municipală de promovare a modului sănătos de viață și a sportului în rândul populației urbei. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

La acțiunea „Chișinăul Sportiv” 2023 vor participa: reprezentanți ai federațiilor sportive din municipiul Chișinău, cluburile sportive, sportivi de performanță, echipele școlilor sportive din capitală etc.

Cei prezenți la Festival vor avea posibilitatea să interacționeze cu sportivi de performanță, descoperiți și crescuți la Chișinău, care s-au clasat pe podiumurile de premiere ale campionatelor naționale, europene și mondiale:

  • Marin Robu, campion european la haltere;
  • luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci, campioane mondiale;
  •  Serghei Tarnovschi, campion mondial la caiac-canoe;
  • Anastasia Guz, maestru internațional la gimnastică ritmică;

Amintim că APL Chișinău a premiat acești 5 sportivi pentru performanțele obținute la nivel european și mondial.

Așadar, toți locuitorii și oaspeții Capitalei sunt invitați la Festivalul „Chișinăul Sportiv”, organizat sâmbătă, 17 iunie 2023, începând cu ora 10:00, în Parcul „La Izvor”.

Evenimentul va cuprinde un vast program de activități sportive, masterclass-uri și programe de divertisment. Tot acolo va fi organizat și un târg cu produse autohtone, iar seara va culmina cu un recital de muzică, susținut de artiștii autohtoni.

Prin acest proiect, municipalitatea își propune promovarea în masă a diferitor genuri de sport, descoperirea de noi talente în domeniul sportului și îndemnul către orășeni să petreacă timpul liber activ, cu beneficii pentru sănătate și împreună cu persoane cu interese comune.