Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul îşi va depune candidatura în Proiectul „Capitala europeană a culturii"

   2642

Chişinăul îşi va depune candidatura în Proiectul „Capitala europeană a culturii"

Primăria municipiului Chişinău salută şi susţine iniţiativa renumitului actor român Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional „Radu Stânca" din Sibiu, privind înaintarea oraşului Chişinău potenţial candidat al Proiectului „Capitala Culturală Europeană". 

Pe această cale, autorităţile locale îşi anunţă public intenţia de a urma exemplul oraşelor din România - Sibiu a fost Capitala Culturală Europeană în 2007, iar Timişoara, Arad şi Iaşi candidează pentru acest titlu, vor elabora un proiect coerent şi va candida pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii, în asociere cu un oraş românesc. Considerăm că antrenarea oraşului Chişinău într-un proiect cultural atât de important, este, în primul rând, o oportunitate de a atrage o vizibilitate mare, atât la nivel regional, cât şi european. Suntem convinşi că participarea Chişinăului în conceptul de Capitală Culturală Europeană va însemna, la nivel pragmatic, posibilitatea de creştere a potenţialului turistic al municipiului, dar şi a republicii în general. 

Constantin Chiriac este primul român nominalizat să facă parte din comitetul de selecţie şi monitorizare al Comisiei Europene pentru Proiectul „Capitala Culturală Europeană". În cadrul unei întâlniri cu publicul chişinăuian, care s-a desfăşurat în seara zilei de ieri în incinta Teatrului „Satiricus - I. L. Caragiale" din capitală, în cadrul proiectului „Întâlnirile TVR Moldova", renumitul actor Constantin Chiriac a lansat iniţiativa ca oraşul Chişinău, în asociere cu un oraş din România, să-şi depună candidatura în proiectul „Capitala Culturală Europeană".