Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul atractiv pentru investitorii din Portugalia

   1931

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă , s-a întreţinut cu membrii unei delegaţii din Portugalia, sosită la Chişinău înrtr-o vizită de documentare pe linia MIEPO, organizaţie de stat care se subordonează direct Ministerului Economiei şi Comerţului Republicii Moldova. Graţie vecinătăţii Republicii Moldova cu UE, lumea de afaceri portugheză se arată tot mai interesată de dezvotarea cooperării pe diverse domenii de interes comun,  atractivitatea  capitalei, în opinia oaspeţilor primăriei, fiind în acest plan  una în afara oricărei concurenţe.


 


Portugezii au rămas satisfăcuţi de prezentarea climatului  investiţional în municipiul Chişinău, făcută de primar, adresându-i mai multe întrebări vizând oportunităţile de moment  pentru capitală, unde ar putea  să vină cu investiţii. Economia noastră încă în devenire e un motiv propice de a căuta şi a găsi punctele de tangenţă ale unei cooperări reciproc avantajoase, au mai spus ei.


 


În context au remarcat,  ca fapt aparte, afinităţile culturale şi de mentalitate ale portughezilor şi moldovenilor în baza aceleeaşi origini latine, factor important în succesul unor afaceri. După o evaluare detaliată a celor aflate la Chişinău, investitorii portughei urmează să decidă domeniile de colaborare în viitor.