Autorităţile municipale l-au comemorat pe Ştefan cel Mare şi Sfânt

   2082

Reprezentanţii Primăriei Chişinău au depus, în dimineaţa zilei, coroane şi jerbe de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, cu ocazia împlinirii a 505 ani de la trecerea la cele veşnice a marelui domnitor. De asemenea, la monumentul care-i este închinat, din centul capitalei, a avut loc o manifestare de comemorare şi evocare a faptelor voievodului, care a domnit 47 ani. 
Primarul general Dorin Chirtoacă a accentuat importanţa promovării valorilor culturale şi spirituale pentru care a luptat Ştefan cel Mare. „Cei care au avut în mâini până acum frâele puterii au uitat de aceste valori şi au comis crime, pentru a se menţine la conducere, lucru care, cred că ar fi fost nepermis pe vremea lui Ştefan cel Mare”, a spus Dorin Chirtoacă. 
Academicianul Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova şi-a exprimat emoţia de a participa la această întâlnire de suflet. „Reactualizăm acum imperativul de integrare europeană, deoarece Europa este sub semnul valorilor creştine. Ştefan cel Mare a fost un diplomat, înzestrat cu un adevărat simţ al valorilor”, a mai adăugat Mihai Cimpoi. 
Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a menţionat că astăzi este comemorat unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai acestor pământuri în lume. „Ctitor de biserici şi mănăstiri, Ştefan cel Mare şi Sfânt a creat adevărate centre de cultură, viabile până astăzi”. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău