Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autorităţile municipale caută căi de compromis

   1873

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat la o masă rotundă cu reprezentanţi ai Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate şi a firmei cu capital străin "EPA MEDIA" SRL în scopul de a găsi căi de aplanare a conflictului existent între acestea. La masa rotundă au participat angajaţi ai primăriei, consilieri ai Consiliului municipal Chişinău. 

Conflictul a apărut odată cu semnarea în ianuarie curent a unui contract cu Primăria, prin care EPA MEDIA a obţinut acordul de a amplasa publicitate la staţiile de aşteptare a transportului public, pe care urma să le construiască în număr de 300.

 În cadrul şedinţei, avocatul Agenţiilor de Publicitate, Mihai Buruiană, a afimat că dacă instanţa de judecată a declarat legal contractul, aceasta  nu înseamnă că este, totuşi, unul legal. Nimeni nu avea să se îndoiască de legalitatea contractului, dacă el ar fi fost aprobat de Consiliul municipal Chişinău, Primăria nefiind în drept să ia decizii  în acest sens.

Avocatul EPA MEDIA, Victor Caldâba, susţine că Curţea de Apel prin decizia sa, a declarat legal contractul între EPA MEDIA şi Primăria municipiului Chişinău. Iar Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate, cu privire la decizia Curţii de Apel, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă,  consideră că dacă Primăria va autoriza plasarea publicităţii de către EPA MEDIA, conform contractului, numărul de panouri din oraş ar urma să se dubleze, ceea ce nu este raţional. Primarul şi-a exprimat speranţa că părţile aflate în conflict vor găsi un compromis privind activitatea comună pe piaţă, decizia finală în acest sens urmând să fie luată de Consiliul municipal Chişinău. 

  

  Direcţia Relaţii Publice a                              13.09.2007

  Primăriei mun. Chişinău