Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autorităţile capitalei l-au omagiat pe Mihai Eminescu

   2530

Administraţia capitalei, în frunte cu primarul general, Dorin Chirtoacă, scriitori şi reprezentanţi ai societăţii civile au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. Evenimentul a avut loc astăzi, 15 ianuarie, în contextul aniversării a 164 ani de la naşterea marelui poet.

Edilul capitalei a menţionat despre actualitatea operei eminesciene: poezia, proza şi publicistica. „Dincolo de ce a scris Mihai Eminescu, putem observa că a fost o personalitate care a promovat lucruri şi sentimente înălţătoare, dar în acelaşi timp a fost un om al adevărului, al dreptăţii, un justiţiar. Stau şi mă gândesc, oare cum ar fi scris poetul astăzi despre realitatea în care trăim? Probabil ne-ar fi desfiinţat pe toţi, ca şi clasă politică", a mai spus Dorin Chirtoacă.

Tot astăzi, cînd este sărbătorită Ziua Naţională a Culturii, la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău, a fost organizat un recital de poezie, au avut loc evocări, alocuţiuni şi momente literar - muzicale, susţinute de către membrii Uniunii Scriitorilor. La aceste manifestări au fost prezenţi şi reprezentanţii Ambasadei României în Republica Moldova, partidelor politice de la Chişinău şi ai societăţii civile.