Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Automobil specializat destinat persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor oferit în dar Direcției municipale Asistență Socială

   2308

Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu Ambasada Republicii Turcia în Moldova, au implementat primul proiect-pilot de acordare a serviciilor de transportare gratuită a persoanelor cu dizabilități locomotorii, aflate în situații de risc.

Automobilul specializat, de model „Opel", destinat persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor este dotat cu 3 locuri pe scaune, spațiu pentru 3 scaune rulante,  rampă de îmbarcare. Vehiculul este oferit de către Oficiul Coordonator al Programelor TIKA din Republica Moldova, ca ajutor umanitar, acordat Direcţiei generale asistenţă socială.

Astfel, în cadrul unei întrevederi a viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu cu Excelenţa Sa, Mehmet Selim Kartal, Ambasadorul Republicii Turcia în Moldova, dar şi cu doamna Canan Alpaslan, coordonator al Programelor TIKA în Republica Moldova, au fost înmânate cheile de la automobil, reprezentanților serviciilor municipale de profil.

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială, Ludmila Crăciun, municipalitatea avea nevoie stringentă de un asemenea automobil, care va putea fi folosit de cele 2 echipe mobile, ca urmare a solicitărilor parvenite din partea cetățenilor, pentru deplasarea către  diferite instituții medicale, publice și de menire socială.

Menționăm că pe teritoriul municipiului Chișinău, în prezent, sunt înregistrate 6 mii de persoane cu dizabilități locomotorii și circa 1 mie de persoane fără adăpost.

    

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău