Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Atenție rujeola! Îmbolnăvirea poate fi prevenită prin imunizare.

   661

Primăria Municipiului Chișinău atenționează despre creșterea cazurilor de îmbolnăviri cu rujeolă în țările vecine și, din păcate, câteva cazuri au fost confirmate și în Republica Moldova.

Rujeola este o infecție virală contagioasă ce poate afecta atât copiii, cât și adulții și poate duce la complicații grave, precum: pneumonie, encefalită, orbire și chiar deces.

Pentru a preveni răspândirea acestei boli și pentru a proteja sănătatea membrilor comunității, vaccinarea este esențială.

În Republica Moldova, vaccinul este administrat în trei doze, la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

Vaccinul împotriva rujeolei este sigur și eficient, iar administrarea completă a celor trei doze este esențială pentru a asigura o protecție optimă.

Adulții nu trebuie să subestimeze riscul rujeolei.

Dacă nu sunteți siguri de statutul dumneavoastră privind vaccinarea, consultați medicul pentru a vă verifica dosarul și, dacă este necesar, pentru a primi dozele suplimentare recomandate.

O persoană diagnosticată cu rujeolă poate să infecteze alte 18, dacă acestea nu sunt vaccinate.

În acest context, încurajăm toți membrii comunității să se adreseze medicului de familie și să își vaccineze copiii împotriva rujeolei.

Protejându-ne pe noi înșine și pe cei din jur prin imunizare, contribuim la stoparea răspândirii acestei boli și la menținerea sănătății întregii comunități.