Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Administraţia Chişinăului pledează pentru extinderea relaţiilor de colaborare cu municipiul Iaşi

   1811

          Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, l-a primit astăzi pe Petru Movilă, deputat al Parlamentului României, preşedintele Organizaţiei municipale Iaşi a Partidului Democrat.  

          În cursul întâlnirii, oficialul român l-a felicitat pe Dorin Chirtoacă pentru succesul înregistrat în alegerile locale, exprimându-şi speranţa că legăturile de colaborare între cele două administraţii locale, Primăria municipiului Chişinău şi Primăria municipiului Iaşi vor continua să se dezvolte. Potrivit lui Petru Movilă, scopul aflării sale în capitala Republicii Moldova este de a se informa despre situaţia de aici şi de a stabili relaţii prieteneşti cu noua administraţie a municipiului. Deputalul român a afirmat că autorităţile celor două oraşe, Iaşi şi Chişinău, pot conveni asupra unor proiecte comune pe diferite domenii, pentru a restabili astfel legăturile economice. De asemenea, Petru Movilă a subliniat că autorităţile române au avut intenţia de a deschide la Chişinău un cabinet parlamentar, fapt ce ar facilita obţinerea informaţiilor necesare cetăţenilor, dar şi oamenilor de afaceri care practică activităţi de antreprenoriat în România. În acest sens, preşedintele Organizaţiei municipale Iaşi a Partidului Democrat a menţionat intenţia de a reveni la această idee.

          În altă ordine de idei, oficialul român l-a informat pe primarul general că pentru anul viitor intenţionează să contribuie la deschiderea în Iaşi a unei tabere de odihnă pentru copiii din municipiul Chişinău care vor înregistra rezultate bune la învăţătură. De asemenea, se va discuta posibilitatea organizării la Iaşi a Festivalului Vinului moldovenesc. 

          La rândul său, Dorin Chirtoacă a mulţumit pentru urările adresate, dar şi pentru iniţiativele oaspetelui, exprimându-şi intenţia de a contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale prin întărirea legăturilor la nivelul administraţiilor locale. Şeful administraţiei municipale a Chişinăului a subliniat importanţa extinderii relaţiilor de colaborare între cele două oraşe. Primarul general a spus că Chişinăul şi Iaşiul pot realiza mai multe proiecte comune, cu finanţare de la structurile europene, în cadrul programelor de vecinătate Republica Moldova - Uniunea Europeană, dar şi în cadrul Euroregiunii Prutul de Jos. Totodată, edilul-şef al Chişinăului a remarcat schimbările spre bine ce s-au produs în ultimul timp în ceea ce priveşte dezvoltarea municipiului Iaşi.

          În context, interlocutorii au convenit să examineze proiectele la care s-au referit, pentru ca în timpul imediat următor să înceapă realizarea acestora.

 

            Direcţia Relaţii Publice a                                   19.07.2007

            Primăriei mun. Chişinău