Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acţiuni de salubrizare a albiei râului Bâc

   3107

Peste 1000 de persoane vor ieşi sâmbătă, 24 martie 2012, la o acţiune de salubrizare a albiei râului Bâc. Este vorba despre angajaţi ai Întreprinderilor Municipale „Apă-Canal Chişinău", „Termocom", Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, militari din cadrul Armatei Naţionale şi funcţionari ai Primăriei Chişinău. Iniţiativa face parte din campania de curăţenie de primăvară cu genericul „Hai, Chişinău!".

La acţiunea de curăţenie generală a albiei râului Bâc va participa şi primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, care va fi însoţit de consilieri municipali şi mai multe personalităţi ale culturii naţionale. „M-am implicat personal în această campanie. Voi fi prezent şi sâmbătă la marea acţiune de ecologizare a albiei râului Bâc. Îi îndemn şi pe toţi cetăţenii să susţină cu forţe proprii eforturile Primăriei de a avea un oraş mai verde şi mai curat", spune primarul Dorin Chirtoacă.    

Activităţile vor începe la ora 9.00, în zona str. Ismail, intersecţie cu Calea Basarabiei şi str. Varniţa (Albia râului Bâc).  

Pe parcursul zilei de mâine se va interveni şi în alte zone ale oraşului Chişinău. Este vorba de Pădurea-parc „Râşcani", Parcul „Valea Trandafirilor", Parcul „Alunelul", străzile Bucovina, Mirceşti şi scuarul „S. Lazo" din str. Titulescu. La curăţarea acestor zone vor participa alte peste 900 de persoane.

Primăria Chişinău organizează, în această primăvară, pe lângă activităţile curente de salubrizare, o amplă acţiune de curăţenie a municipiului, cu genericul „Hai Chişinău".

Anexă:

Fotografii din zona albiei râului Bâc, la ora actuală


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău