Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acţiuni de comemorare a poetului Grigore Vieru

   3324

Mâine, 14 februarie 2014, de ziua de naştere a lui Grigore Vieru, Primăria municipiului Chişinău va lansa cartea poetului „Tu m-ai strigat, fiule", selecţie de Spiridon Vangheli. Editarea lucrării a fost finanţată de municipalitate, iar apariţia cărţii este un gest de cinstire a memoriei Poetului, prin cunoaşterea operei sale.

Cartea „Tu m-ai strigat, fiule" va fi distribuită în şcoli, biblioteci, gimnazii-internat, şcoli de limbă română din Transnistria, „pentru ca opera lui Grigore Vieru să uneasca cetăţenii Republicii Moldova de pe cele două maluri ale Nistrului şi să ne ajute să fim mai aproape unii de alţii", a declarat primarul general, Dorin Chirtoacă. 

Primăria Chişinău îşi doreşte ca fiecare copil să cunoască poezia lui Grigore Vieru, să-i rămână în memorie şi să transmită mai departe generaţiilor viitoare dragostea de mamă, dragostea de pace, dragostea de neam şi ţară, valori pentru care a militat poetul Grigore Vieru.

Evenimentul este programat pentru ora 11.30, la Muzeul de Artă, str. 31 August 1989, nr. 115.

În cadrul evenimentelor organizate de ziua de naştere a lui Grigore Vieru se mai înscriu: depunerea de flori la bustul poetului, de pe Aleea Clasicilor, ora 09.00; Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu", în colaborare cu Primăria Chişinău vor deschide expoziţia  „Trei poeţi: Grigore Vieru, Mihai Ursachi şi Petru Cărare" la Galeria la Rond din spatele statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, ora 11.00; depunere de flori la mormântul poetului din Cimitirul Central, ora 10.00.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău