• Prima
  • /
  • Procesul decizional
  • /
  • Proiect de decizie „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind omagierea cuplurilor longevive și a persoanelor centenare din municipiul Chișinău”
Remis spre consultare publică

Proiect de decizie „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind omagierea cuplurilor longevive și a persoanelor centenare din municipiul Chișinău”

Data publicării: 15.03.2023 08:00

Primăria Municipiului Chișinău organizează, începând cu data de 16 martie 2023, consultarea publică a proiectului de decizie a Consiliului Municipal Chișinău „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind omagierea cuplurilor longevive și a persoanelor centenare din municipiul Chișinău”.

Scopul proiectului – crearea condițiilor necesare pentru asigurarea respectării și promovării familiei, stimularea familiilor longevive și a persoanelor centenare în municipiul Chișinău.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie continuarea  tradiției de a menționa familiile longevive, persoanele centenare din municipiul Chișinău în anul când împlinesc jubileul sau aniversarea respectivă cu suport financiar.

Prevederile de bază ale proiectului sunt:

1) Promovarea familiei tradiționale, relațiilor bazate pe respect și  a modului sănătos de viață.

2) Continuarea  tradiției de a menționa familiile longevive, persoanele centenare din municipiul Chișinău în anul când împlinesc jubileul sau aniversarea respectivă cu suport financiar.

Beneficiarii proiectului de decizie – Cuplurile longevive care împlinesc 50, 60, 70 de ani de la înregistrarea căsătoriei, persoanele longevive, care au împlinit vârsta de 100 de ani și mai mult de la naștere.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt:

1) Promovarea familiei tradiționale, relațiilor bazate pe respect și  a modului sănătos de viață.

2) Continuarea  tradiției de a menționa familiile longevive, persoanele centenare din municipiul Chișinău în anul când împlinesc jubileul sau aniversarea respectivă cu suport financiar.

Impactul estimat al proiectului de decizie este promovarea familiei tradiționale, relațiilor bazate pe respect și  a modului sănătos de viață, continuarea  tradiției de a menționa familiile longevive, persoanele centenare din municipiul Chișinău în anul când împlinesc jubileul sau aniversarea respectivă cu suport financiar.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare:

1. Legea nr. 436/2006 privind administraţia publică locală;

2. Legea nr. 136/2016 privind statutul municipiului Chişinău;

3. Legea nr. 397/2003 privind finanţele publice locale.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate, până la data de 05 aprilie 2023, dnei Vera Petuhov, pe adresa electronică: vera.petuhov@pmc.md, verapetuhov@gmail.com, la numărul de telefon: 022-20-15-20 sau pe adresa bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, bir. 9 (etajul 1).

Date persoana de contact
Nume, prenume: Petuhov Vera
Funcția: Șef de secție
Telefon de contact: 022-20-15-20
Email: verapetuhov@gmail.com
Email 2: vera.petuhov@pmc.md