• Prima
  • /
  • Procesul decizional
  • /
  • Anunț privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie a Consiliului Municipal Chișinău „Despre aprobarea Regulamentului de conferire a titlului de Cetățean de Onoare a municipiului Chișinău”
Remis spre consultare publică

Anunț privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie a Consiliului Municipal Chișinău „Despre aprobarea Regulamentului de conferire a titlului de Cetățean de Onoare a municipiului Chișinău”

Data publicării: 09.06.2023 08:00

Primăria Municipiului Chișinău organizează începând cu data de 09 iunie  2023, consultarea publică a proiectului de decizie a Consiliului Municipal Chișinău „Despre aprobarea Regulamentului de conferire a titlului de Cetățean de Onoare a municipiului Chișinău”.

Scopul proiectului – promovarea personalităților cu renume național sau internațional, politice, științifice sau culturale care, prin activitatea lor profesională au contribuit și contribuie la dezvoltarea municipiului Chișinău.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie dat fiind faptul că în adresa Primăriei Municipiului Chișinău parvin demersuri/cereri cu propuneri de conferire a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău.

Prevederile de bază ale proiectului sunt:

1) Promovarea personalităților cu renume național sau internațional, politice, științifice sau culturale care, prin activitatea lor profesională au contribuit și contribuie la dezvoltarea municipiului Chișinău.

2). Aprecierea meritelor persoanelor în activitatea  municipiului Chișinău, în scopul instituirii unor norme obiective de stimulare morală și materială a cetățenilor de onoare ai municipiului Chișinău.

Beneficiarii proiectului de decizie personalități cu renume național sau internațional, politice, științifice sau culturale.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice:

1). Promovarea personalităților care au contribuit sau contribuie la dezvoltarea municipiului Chișinău și crearea imaginii acestuia.

2). Aprecierea meritelor personalităților în activitatea  municipiului Chișinău

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare:

1. Legea nr. 436/2006 privind administraţia publică locală;

2. Legea nr. 136/2016 privind statutul municipiului Chişinău;

3. Legea nr. 397/2003 privind finanţele publice locale.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate, până la data de 30 iunie 2023, dnei Vera Petuhov, pe adresa electronică: vera.petuhov@pmc.md, verapetuhov@gmail.com, la numărul de telefon: 022-20-15-20 sau pe adresa bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, bir. 9 (etajul 1).

 

 

 

 

Date persoana de contact
Nume, prenume: Vera Petuhov
Telefon de contact: 022-20-15-20
Email: vera.petuhov@pmc.md