Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acordarea compensaţiilor pentru încălzire, pentru sezonul 2011 – 2012

   3229

Primăria municipiului Chişinău reaminteşte că cetăţenii care în anul trecut au beneficiat de ajutor social la plata energiei termice, gazelor naturale, lemnelor şi cărbunilor, a căror situaţie materială nu s-a îmbunătăţit şi doresc să beneficieze de compensaţie şi în perioada de încălzire 2011 - 2012, urmează să depună o cerere de confirmare în acest sens. Prin această cerere, solicitantul declară pe propria răspundere că veniturile familiei nu s-au schimbat şi, prin urmare, se încadrează în condiţiile prevăzute de Regulamentul privind mecanismul de acordare a ajutoarelor sociale la achitarea serviciilor comunale şi pentru consumul de gaze naturale, lemne şi cărbune folosite pentru încălzire.  

Cererile de confirmare se depun, începând cu data de 5 octombrie 2011, la Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ, nr. 1 - 23, pentru locuitorii sectoarelor Buiucani, Botanica, Centru şi Râşcani. Locuitorii sectorului Ciocana vor depune cererile de confirmare la Pretura de sector, prin intermediul gestionarilor fondului locativ. În acelaşi timp, locuitorii din suburbii vor depune cererile la primăriile din localitate.

Cetăţenii care în sezonul trecut au primit compensaţie pentru încălzire, dar nu au depus o cerere de confirmare, nu vor beneficia de ajutor social în perioada rece 2011 - 2012. Persoanele care până acum nu au beneficiat de compensaţii la încălzire, însă corespund condiţiilor prevăzute de Regulamentul privind mecanismul de acordare a ajutoarelor sociale la achitarea serviciilor comunale şi pentru consumul de gaze naturale, lemne şi cărbune folosite pentru încălzire, pot solicita acordarea ajutoarelor sociale, prezentând dosarul personal.

Dosarele noi, dar şi cererile de confirmare pot fi depuse până la sfârşitul sezonului de termoficare, persoana însă va primi compensaţie pentru întregul sezon de încălzire. În actualul sezon de termoficare, ca şi în anii precedenţi, Primăria Chişinău acordă compensaţii la încălzire familiilor cu venituri mici, în mărime de 40 la sută din costul facturii la agentul termic. Persoanele din oraş sau suburbii care se încălzesc cu gaze naturale, lemne sau cărbune, pot beneficia de un ajutor social în mărime de 250 lei lunar pentru fiecare gospodărie.

În municipiul Chişinău, sezonul de încălzire 2011 - 2012 a început la 17 octombrie, pentru grădiniţe şi spitalele de copii. Iar începând cu data de 22 octombrie curent, a început conectarea la agentul termic pentru toţi consumatorii.

 

25.10.2011

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău