Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A început odihna de vară a copiilor

   2168

În această săptămână, şi-au început activitatea taberele de odihnă pentru copii de pe teritoriul municipiului Chişinău. La moment, circa 2600 de copii din capitală se odihnesc în cele 34 de tabere cu sejur de zi. Respectivele instituţii vor activa timp de 15 zile, în afară de zilele de sâmbătă şi duminică. Costul biletelor este de 730 lei, părinţii achitând doar 20 la sută din sumă.

În taberele de odihnă din afara Chişinăului, „Alunelul" din comuna Bardar şi „Cireşarii" din Vadul lui Vodă, începând cu 1 iunie se odihnesc elevii de la internatele din capitală. Totodată, taberele „Zâmbetul" şi „Luceafărul" funcţionează din 3 iunie, iar celelalte vor fi deschise în timpul apropiat, conform graficului.

Costul biletelor la taberele din afara oraşului variază între 1250 şi 1300 lei, pentru 10 zile, din care părinţii achită doar 20 la sută din sumă. În total, în acest an în taberele de odihnă vor merge peste 18 mii de copii.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl etc. 

Pentru organizarea odihnei de vară a copiilor din municipiu, Consiliul Municipal Chişinău a alocat în acest an peste 21 milioane lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău