Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A început campania de salubrizare de primăvară

   2297

Primăria Chişinău a dat startul, în această dimineaţă, campaniei de salubrizare de primăvară, printr-o acţiune cu participarea tuturor serviciilor municipale de profil. Pe parcursul zilei, angajaţii Regiei locativ-comunale, Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, ai Regiei Transport Electric şi ai Regiei „Exdrupo" vor curăţa bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi anume staţiile de aşteptare a transportului public, pilonii, trotuarele şi carosabilul. Prin intermediul preturilor de sector, Primăria a îndemnat şi agenţii economici să amenajeze teritoriile adiacente imobilelor pe care le deţin sau îşi desfăşoară activitatea.

Amintim că luni, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, la care au fost prezenţi şi conducătorii serviciilor municipale de salubrizare, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat aplicarea imediată a programului de curăţenie de primăvară. Edilul-şef al Chişinăului a cerut să se acţioneze cu prioritate pe marile bulevarde şi străzile centrale, în curţile blocurilor locative, dar şi în parcurile din oraş.

Campania de salubrizare de primăvară se va încheia la mijlocul lunii aprilie, către Sfintele Sărbători de Paşti. În această perioadă, săptămânal conducătorii serviciilor municipale de profil vor raporta despre modul în care se execută acţiunile cuprinse în Programul de salubrizare şi amenajare, iar Primăria va verifica desfăşurarea lucrărilor.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău