Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A fost reabilitat pasajul subteran „Buzău” de la intersecţia bd. Decebal și str. Nicolae Titulescu din capitală

   1042

Primăria Municipiului Chișinău informează că trecerea subterană amplasată la intersecția bd. Decebal și str. Nicolae Titulescu din sectorul Botanica, a fost recent reabilitată. Obiectivul de infrastructură a fost denumit „Buzău”, ca urmare a contribuției la finanțarea lucrărilor de renovare din partea Consiliul Județean Buzău, România.    

Proiectul a fost realizat în cadrul bunelor relații de colaborare dintre autoritățile municipale de pe ambele maluri ale Prutului, având la bază acordul de colaborare semnat între sectorul Botanica al Municipiului Chişinău şi Județul Buzău, România.

Lucrările de modernizare a pasajului subteran au inclus reparația propriu-zisă a pereților interiori şi exteriori, treptelor avariate, tavanului, modernizarea rețelei de iluminat, precum și amenajarea rampei de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, instalarea copertinelor la intrare, a camerelor de supraveghere video și montarea panourilor luminoase cu imagini în interior.

E de menționat că, recent a fost reabilitat și scuarul din strada Nicolae Titulescu amplasat în vecinătatea trecerii subterane.