Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A fost lansat maratonul de vaccinare antiCOVID-19 în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu"

   1937

Primăria Chișinău informează că sâmbătă, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", a fost lansat maratonul de vaccinare „Fii în siguranță! Vaccinează-te împotriva COVID-19!".

Acțiunea va avea loc timp de două zile, pe 13-14 noiembrie 2021, în punctul mobil de vaccinare autobuz și este organizată de APL Chișinău, în colaborare cu agenți economici din domeniul HoReCa.

Astfel, persoanele care se vor imuniza sâmbătă și duminică vor primi vouchere pentru consum alimentar în anumite restaurante, partenere ale acțiunii. Pentru aceasta, proprietarii localurilor au amenajat, în spații deschise, zone pentru consum destinat persoanelor care au primit vaccinul anticcovid.

Primarul General, Ion Ceban, a participat, alături de reprezentanții municipalității din domeniul sănătății la evenimentul de lansare a acțiunii de imunizare. Edilul capitalei a menționat că maratonul are ca scop promovarea acțiunilor de vaccinare, care sunt realizate într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic, chiar dacă rata de vaccinare în Chișinău este cea mai mare din țară.

„Municipalitatea va extinde realizarea proiectelor comune, cu sectorul HoReCa, în scopul promovării imunizării cetățenilor, pentru asigurarea activităților economice în condiții de siguranță", a conchis Primarul General.   

Mascota Acţiunii de Vaccinare, aleasă de agenții economici enunțați, este un urs nostim și prietenos, care va distribui pliante informative despre importanța imunizării, cu precizarea locațiilor și perioadei de desfășurarea a acțiunii de vaccinare în Grădina Publică „Ștefan cel Mare" și pe aleile aferente Teatrului Național de Operă și Balet.