Pagina oficială a Municipiului Chișinău

4 persoane au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova

   1884

Astăzi, 4 persoane originare din Armenia şi Republica Cipru au depus jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, în faţa viceprimarului de Chişinău, Nistor Grozavu.

Edilul capitalei a menţionat că obţinerea cetăţeniei R. Moldova este o onoare, aceasta însemnând beneficierea de aceleaşi drepturi ca şi populaţia băştinaşă. Dar, totodată, noul statut atrage după sine şi respectarea anumitor îndatoriri - cunoaşterea Constituţiei, respectarea legilor acestui stat, cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor poporului nostru, a subliniat viceprimarul de Chişinău.

Nistor Grozavu le-a urat noilor cetăţeni ai R. Moldova „bun venit" şi i-a îndemnat să se implice activ în viaţa societăţii, pentru a contribui la prosperarea statului.

Din 2003 şi până în prezent, 348 persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia R. Moldova, inclusiv 17 în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău