Pagina oficială a Municipiului Chișinău

2 autobuze "Volvo" sunt testate pe drumurile municipale

   6477

Două autobuze procurate din Norvegia, la mâna a doua, sunt testate în prezent pe rutele municipale, pentru a înlocui unităţile vechi ale Parcului Urban de Autobuze. Autobuzele de marca „Volvo" au o capacitate de circa 100 locuri, podea joasă şi merg pe bază de gaz lichefiat, care este mai ieftin decât motorina şi poluează mai puţin atmosfera.

Maşinile au câte 10 ani, însă au o condiţie tehnică bună. Avantajele autobuzelor testate se caracterizează prin consum raţional de combustibil, acesta fiind cu 20-30 la sută mai ieftin faţă de unităţile care circulă pe bază de motorină.

Prin această testare, autorităţile municipale vor să arate tendinţa de dezvoltare a transportului public şi anume de înocuirie treptată a unităţilor de transport de capacitate mică cu cele de capacitate mare, inclusiv pe rutele gestionate de transportatori privaţi.

Autobuzele achiziţionate din Norvegia costă circa 14 mii Euro. Acestea sunt testate pe rutele „Chişinău - Bubuieci", „Chişinău - Coloniţa", dar şi pe alte trasee municipale.

Materialul rulant al Parcului Urban de Autobuze numără în prezent 138 de unităţi din necesarul de 350 autobuze.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău