Pagina oficială a Municipiului Chișinău

100 de angajați din sistemul municipal de asistență socială au fost menționați cu diplome de onoare de ziua profesională

   1330

Primăria Municipiului Chișinău informează că 3124 de angajaţi ai subdiviziunilor de asistenţă socială şi sănătate şi protecţia drepturilor copiilor asigură prestarea asistenței sociale pentru circa 90 de mii de persoane/copii/familii/aflate în situații de dificultate.

Astfel, beneficiari serviciilor sociale din municipiul Chișinău reprezintă 60% - persoane vârstnice, 22% - persoane cu necesități speciale, 11% - familii cu mulți copii, iar 7% - familii cu venituri mici.

În cadrul ședinței de luni, 18 septembrie, curent, a serviciilor operative, Primarul General, Ion Ceban, a felicitat angajații municipali din domeniu cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorului din sfera protecției sociale a populației, menționând că activitatea acestora este de o importanță deosebită pentru comunitate, ei fiind mereu aproape de cei care necesită susținere și îngrijire.

Edilul le-a mulțumit pentru dedicația și munca prestată în folosul persoanelor aflate în dificultate, menționând că 100 de angajați din sistemul municipal de asistență socială și parteneri implicați în realizarea acțiunilor de asistență socială, au fost apreciați cu diplome de onoare din partea Primăriei Chişinău, în cadrul unui eveniment desfășurat duminică, 17 septembrie, a.c., la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”.

Pe parcursul anului 2023, portofoliul municipal de asistență socială cuprinde 13 programe oferite de 14 centre/servicii de zi și plasament, precum și acordarea de compensații/îndemnizații.

Bugetul consolidat pentru toate activitățile de asistență socială și suportul pe care îi oferă Primăria Chișinău constituie 800 milioane de lei anual, care este distribuit pentru susținerea a 380 mii de beneficiari.