Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita viceprimarului Angela Cutasevici la Complexul Educațional Liceul – Grădiniță „Kiril şi Metodiu”

   1355

Viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a întreprins o vizitată de lucru la Complexul Educațional Liceul - Grădiniță „Kiril şi Metodiu", cu scopul verificării nivelului dotării corespunzătoare a sălilor de clasă și a grupelor de grădiniță, în vederea asigurării condițiilor normale pentru implementarea procesului educațional.

Instituția cuprinde toate treptele de învățământ general: preșcolar, primar, gimnazial și liceal și dispune de condiții moderne pentru asigurarea unui proces educațional eficient.

De asemenea, liceul dispune de săli de clasă dotate cu mijloace tehnice: laborator de fizică, chimie, biologie, educație tehnologică, geografie, istorie, limbi străine, un muzeu al gloriei militare și muncii, săli de sport, mari și mici, o bibliotecă și un depozit de cărți, cabinete psihologice, medicale și stomatologice, ateliere (muncă tehnică și de serviciu).

În cadrul orelor de studii sunt utilizate tehnologii moderne de prezentare a materialului educativ, iar sălile de clasă dispun de spațiu suficient pentru activitatea elevilor și a profesorilor, pentru amplasarea mijloacelor didactice, pentru lecții individuale pentru elevi și oportunități de activitate diferențiată.

Comunicarea elev-profesor este bazată pe încredere și pe libertatea de exprimare. Totodată, este practicată o abordare individuală pentru fiecare copil.

De asemenea, în cadrul instituției sunt respectate cerințele sanitaro-igienice privind prevenirea și controlul infecției COVID-19.