Vizita la Primăria Chișinău a E.S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze

   1122

Primarul General, Ion Ceban l-a primit astăzi în vizită la Primărie pe E.S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin.

Cei doi oficiali au avut au un schimb opinii vizavi de ultimele evenimente din regiune, precum și despre implicarea municipalității gestionarea crizei refugiaților ucraineni.

Edilul i-a comunicat diplomatului chinez că Primăria municipiului Chișinău desfășoară activități pentru a ajutora refugiații și a mulțumit pe această cale Ambasadei Chinei pentru sprijinul oferit sub formă de donație. 

La rândul său, E.S. Ambasadorul, Yan Wenbin și-a exprimat recunoștința față de echipa Primăriei Chișinău pentru suportul acordat, în preluarea și găzduirea a circa 3500 de cetățeni chinezi, care au părăsit teritoriul Ucrainei. 

Totodată, Ion Ceban l-a informat pe șeful misiunii diplomatice la Chișinău despre relațiile bune de colaborare pe care are dezvoltate municipalitatea cu unele orașe din China, dar și vizavi de potențialul de care poate beneficia Chișinăul, după ce anul trecut a fost încheiat Acordul de înfrățire cu orașul Xi-an. 

Primarul General a menționat că municipalitatea este dispusă spre colaborare și dispune de oportunități de dezvoltare, iar un eveniment important în acest sens îl constituie organizarea la Chișinău a Forumului economic în toamna anului curent.