Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizită la Chişinău a reprezentanţilor administraţilor municipale din Riga si Vilnius

   2456

În perioada 20 – 24 octombrie a.c., Chişinăul va găzdui delegaţiile administraţiilor municipale din oraşele Vilnius si Riga, în cadrul unui program de schimb de experienţă. Din componenţa delegaţiilor fac parte secretarii Consiliilor Municipale, reprezentanţi ai departamentelor de dezvoltare, finanţe, relaţii externe din capitalele baltice, precum şi conducători ai asociaţiilor guvernelor locale din Letonia şi Lituania. 
Programul vizitei cuprinde întâlniri cu primarul general Dorin Chirtoacă, conducători ai subdiviziunilor Consiliului municipal Chişinău, schimb de experienţa privind managementul administraţiei municipale şi identificarea posibilităţilor de cooperare între capitale. De asemenea, în cadrul proiectului, pe 23 octombrie, va fi organizată o masă rotundă la care vor fi puse în dezbatere problemele legate de dezvoltarea şi implementarea sistemului integrat informaţional de management urban, posibilităţi de atragere a investiţiilor în proiecte municipale, rolul asociaţiilor locale în promovarea autonomiei locale, precum şi oportunităţi de cooperare cu oraşele din ţările baltice. 
Vizita delegaţiilor din Vilnius şi Riga are loc în cadrul proiectului „Edificarea unei administraţii eficiente pentru  Dezvoltarea Urbană Moderna pe baza experienţelor avansate”, implementat de către Business Consulting Institute în colaborare cu Asociaţia Comunităţilor Locale si Regionale din Letonia şi este finanţat de Programul Est Est: Parteneriat Fără Frontiere al Fundaţiei pentru o Societate Deschisa din Londra şi proiectul „Dezvoltarea Municipiului Chişinău” UNDP-Moldova. Anterior, în cadrul acestui proiect, un grup din cadrul Consiliului Municipal Chişinău a efectuat o vizită de studiu similară la Vilnius şi Riga. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău